Όραμα

Το Ηolistic ΑΥΜ είναι μια προέκταση του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής.  Ο σκοπός του Holistic AYM είναι η μετάδοση των αρχών των Αγιουρβέδα, Γιόγκα και διαλογισμού, μέσω σεμιναρίων, συνεντεύξεων και συνεδρίων, ώστε η πρακτική εφαρμογή τους να βοηθήσει τους ανθρώπους στη σωστή προσέγγιση της ζωής και της υγείας.

Πρακτικά το Holistic AYM οργανώνει διαλέξεις στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής, ή σε άλλους χώρους και συμμετέχει σε συνέδρια που προωθούν τη γνώση αληθινών ιδεών που ενισχύουν την κατανόηση και εμπειρία της ουσιαστικής έννοιας της υγείας. Επίσης δημοσιεύει κείμενα, βιντεοσκοπήσεις συνεδρίων και διοργανώνει διαδικτυακές ομιλίες.

Ενότητα

Σήμερα η φιλοσοφία και η επιστήμη φαίνονται να είναι σε ρήξη. Η φιλοσοφία μοιάζει να ζει σε ένα σύννεφο και να μην έχει σύνδεση με την καθημερινή ζωή του ανθρώπου και η επιστήμη (συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής) μοιάζει να πιστεύει οτι είμαστε μόνο χημικές ουσίες και τίποτε άλλο.

Αυτή η ρήξη κάνει τους ανθρώπους ή να διαλέγουν μόνο την υλική ικανοποίηση που είναι εκ φύσεως σύντομη και παροδική ή να θέλουν να ζουν σε έναν ιδεατό φιλοσοφικό κόσμο, αποκομμένοι από την υλική πλευρά της ζωής και τους νόμους της. Το Holistic A.Y.M. θέλει να βοηθήσει στο γεφύρωμα αυτής της ρήξης. Οι αρχές των Αγιουρβέδα και Γιόγκα και η πρακτική του διαλογισμού συνδυάζουν την επιστήμη και τη φιλοσοφία με σκοπό την σωματική, νοητική και πνευματική υγεία του Ανθρώπου.

Ποιοί Είμαστε

Vaidya Asvin Barot

Ο Vaidya Asvin Barot είναι παγκοσμίως γνωστός, ως ειδήμων στις βασικές αρχές του Αγιουρβέδα και στην εφαρμογή τους στην καθημερινότητα και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, προωθώντας τον Αγιουρβέδα, ως Επιστήμη και Τέχνη της Ζωής.

Υπήρξε πρωτοπόρος στην διάδοση του Αγιουρβέδα στην Αγγλία και ίδρυσε ένα ιατρείο διεθνούς κύρους, όπου πολλοί γιατροί της συμβατικής ιατρικής διδάχθηκαν, πώς να συνδυάζουν τον Αγιουρβέδα με την σύγχρονη ιατρική.

Διαβαστε περισσοτερα

Δρ Νικόλαος Γ. Κωστόπουλος

Ο Δρ Νικόλαος Γ. Κωστόπουλος αποφοίτησε το 1984 από την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Είναι μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ιατρών στην Ελλάδα και την Αγγλία. Επί δέκα έτη άσκησε την ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο στην Harley street στο Λονδίνο της Αγγλίας, συνδυάζοντας τον Αγιουρβέδα με την σύγχρονη ιατρική.

Ο Vaidya Asvin Barot τον εισήγαγε στον Αγιουρβέδα. Από το Δεκέμβριο του 1999 ο Δρ Νικόλαος Γ. Κωστόπουλος διευθύνει το Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής στην Κηφισιά, στο οποίο παρέχει ιατρικές υπηρεσίες και τον επισκέπτονται για θεραπεία ασθενείς από όλο τον κόσμο.

Διαβαστε περισσοτερα

Αγιουρβέδα, Yoga και Διαλογισμός

Το Ηolistic ΑΥΜ προσεγγίζει με ολιστικό τρόπο τις αρχές του Αγιουρβέδα, Γιόγκα και διαλογισμού.  Ολιστικός τρόπος σημαίνει ότι στηρίζεται στην επιστημονική έρευνα, αλλά λαμβάνει υπόψιν στην ερμηνεία της την αρχή της ιδιοσυγκρασίας του ατόμου (σε νοητικό και σωματικό επίπεδο), η οποία είναι μια βασική αρχή του Αγιουρβέδα. Γίνεται επίσης αναφορά σε αρχαία κείμενα του ανατολικού και δυτικού κόσμου για τη μελέτη του Γιόγκα και του διαλογισμού ερμηνευμένα με επιστημονικό τρόπο.

Η επίγνωση της μοναδικότητάς μας, σωματικής και νοητικής (Dosas και Gunas) διδάσκεται με μεγάλη ακρίβεια απο την επιστήμη του Αγιουρβέδα.  Η εφαρμογή αυτής της επίγνωσης στην καθημερινή μας ζωή υποστηρίζεται από την εξατομικευμένη πρακτική του Γιόγκα.  Ο διαλογισμός που είναι μέρος του Γιόγκα βοηθάει να είμαστε σε διαρκή επαφή με την βαθύτερη φύση μας.

Ayurveda and Yoga – Balancing Energies in our Life

Το Holistic AYM, μια προέκταση του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής, οργανώνει και σας προσκαλεί στη Διαδικτυακή Ομιλία με θέμα,  ''Ayurveda [...]

Επόμενες Δράσεις Ολιστικού Κέντρου

Ανοιχτές
Ομιλίες

Στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής στην Κηφισιά διοργανώνονται κύκλοι Ανοιχτών Ομιλιών αφιερωμένοι στις βασικές αρχές της Αγιουρβέδας και στην Ολιστική Ιατρική. Ομιλητής είναι ο ιατρός Νικόλαος Κωστόπουλος. Οι διαλέξεις γίνονται περίπου σε μηνιαία βάση το Σάββατο και είναι δωρεάν και ανοιχτά για όποιον θέλει να παρευρεθεί. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η προεγγραφή είναι απαραίτητη.

Τριήμερα
Σεμινάρια

Επιπλέον οργανώνουμε πέντε 3ήμερα σεμινάρια το χρόνο, επίσης αφιερωμένα στις βασικές αρχές του Αγιουρβέδα και την πρακτική του Γιόγκα και του διαλογισμού. Τα σεμινάρια αυτά πραγματοποιούνται άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο και απευθύνονται στους φίλους μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πρακτική εξάσκηση του Γιόγκα και του Διαλογισμού γίνεται υπό ατομική, προσεκτική καθοδήγηση. Τα σεμινάρια είναι επίσης δωρεάν αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες και η προεγγραφή είναι απαραίτητη.

Μαθήματα
Yoga

Στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής στην Κηφισιά γίνονται μαθήματα γιόγκα τα πρωινά του Σαββάτου όπου εξασκούνται οι ίδιες βασικές πρακτικές που διδάσκονται στα σεμινάρια υπο προσεκτική καθοδήγηση. Τα μαθήματα είναι κάποια Σάββατα του μήνα και είναι δωρεάν. Είναι για ανθρώπους που έχουν ήδη συμμετάσχει σε σεμινάρια ή σε διαλέξεις και που έχουν την έκγριση του ιατρού τους.

[fusion_events cat_slug=”” past_events=”no” number_posts=”” columns=”4″ column_spacing=”” picture_size=”cover” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” content_length=”” excerpt_length=”” strip_html=”” pagination=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

Δραστηριότητες Αλλού

Ιδιοσυγκρασία και DNA. Είμαστε υγιείς;

01/02/2023|

Το Holistic AYM, μια προέκταση του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής, οργανώνει και σας προσκαλεί σε ένα νέο κύκλο διαδικτυακών ομιλιών με θέμα "Αγιουρβέδα: ισορροπημένη δράση σύμφωνα με τη φύση μας". Η πρώτη ομιλία έχει [...]

Θεραπευτικές αρχές Αγιουρβέδα

01/02/2023|

Το Holistic AYM, μια προέκταση του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής, οργανώνει και σας προσκαλεί σε ένα νέο κύκλο διαδικτυακών ομιλιών με θέμα "Αγιουρβέδα: ισορροπημένη δράση σύμφωνα με τη φύση μας". Η δεύτερη ομιλία έχει [...]

Γιατί το Harvard και η Mayo Clinic συστήνουν γιόγκα και διαλογισμό;

01/02/2023|

Το Holistic AYM, μια προέκταση του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής, οργανώνει και σας προσκαλεί σε ένα νέο κύκλο διαδικτυακών ομιλιών με θέμα "Αγιουρβέδα: ισορροπημένη δράση σύμφωνα με τη φύση μας". Η δεύτερη ομιλία έχει [...]

Διαβαστε περισσοτερα

Τα Νέα μας

Πρόσφατες
Δράσεις

Διαβαστε περισσοτερα

Αρχές
Αγιουβέρδα

Διαβαστε περισσοτερα

Άρθρα
Συντεντεύξεις

Διαβαστε περισσοτερα

Holistic AYM on You Tube

[yotuwp type=”channel” id=”UCDB56dm9uk2ytQqGf4BpMRQ” pagination=”on” pagitype=”loadmore” player=”mode=popup&width=500″]

Holistic AYM

Είθε όλοι να είναι ευτυχισμένοι
Είθε όλοι να είναι υγιείς
Είθε κανείς να μην υποφέρει
Είθε όλοι να βλέπουν το καλό