Vaidya Asvin Barot

Ο Vaidya Asvin Barot (Vaidya είναι ο ινδικός τίτλος του ιατρού που εξασκεί τον Αγιουρβέδα) γεννήθηκε στην Ανατολική Αφρική. Σπούδασε Αγιουρβέδα στη Nadiad, στο Gujarat της Ινδίας και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Gujarat ‘The Gujarat Ayurved University’.
Υπήρξε πρωτοπόρος στη διάδοση του Αγιουρβέδα και ίδρυσε ένα ιατρείο διεθνούς κύρους στην Αγγλία, όπου πολλοί γιατροί της συμβατικής ιατρικής διδάχθηκαν πώς να συνδυάζουν τον Αγιουρβέδα με τη σύγχρονη ιατρική.
Ο Vaidya Asvin Barot είναι παγκοσμίως γνωστός ως ειδήμων στις βασικές αρχές του Αγιουρβέδα και στην εφαρμογή τους στην καθημερινότητα. Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, προωθώντας τον Αγιουρβέδα, ως Επιστήμη και Τέχνη της Ζωής.
Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με την έρευνα των ψυχοσωματικών ασθενειών και τη διαχείριση του stress μέσω των Αγιουρβέδα, Γιόγκα και Διαλογισμού.
Πρόσφατα αναβίωσε τη θεραπεία Agnikarma (θερμικός μικροκαυτηριασμός) και βοήθησε στη δημιουργία του Global Agnikarma Centre, στο Γκουτζαράτ της Ινδίας. Το Global Agnikarma Centre είναι το πρώτο Κέντρο στον κόσμο που εφαρμόζει το Agnikarma με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο.

Δρ Νικόλαος Γ. Κωστόπουλος

Ο Δρ Νικόλαος Γ. Κωστόπουλος αποφοίτησε το 1984 από την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Εργάσθηκε στη Μονάδα Νεφρού του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πνευμονικών Νοσημάτων “Σωτηρία” και στην Αναπνευστική Μονάδα του Manchester Royal Infirmary της Αγγλίας.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ιατρών στην Ελλάδα και της Faculty of Homeopathy στην Αγγλία. Από το 1990 άσκησε την ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο στη Harley street στο Λονδίνο της Αγγλίας, συνδυάζοντας τον Αγιουρβέδα με τη σύγχρονη ιατρική.
Ο Vaidya Asvin Barot τον εισήγαγε στον Αγιουρβέδα. Από το Δεκέμβριο του 1999 ο Δρ Νικόλαος Γ. Κωστόπουλος διευθύνει το Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής στην Κηφισιά, στο οποίο παρέχει ιατρικές υπηρεσίες και όπου τον επισκέπτονται για θεραπεία ασθενείς από όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, μαζί με τον Vaidya Asvin Barot, μελετά τις ψυχοσωματικές ασθένειες και την αντιμετώπιση του στρες, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που προτείνει ο Αγιουρβέδα.
Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σε Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Καναδά, Ιαπωνία και Ινδία, προωθώντας την επιστημονική εφαρμογή του Αγιουρβέδα.

Δραστηριότητες του Holistic AYM

Διαδικτυακές ομιλίες

Online

Εκπληρώνοντας την ανάγκη της σύγχρονης εποχής, πραγματοποιούμε διαδικτυακές ομιλίες με θέμα τις αρχές του Αγιουρβέδα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητά μας.

Ανοιχτές ομιλίες

Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής, Κηφισιά

Διοργανώνουμε κύκλους ανοιχτών ομιλιών με ομιλητή τον ιατρό Νικόλαο Κωστόπουλο, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στις βασικές αρχές του Αγιουρβέδα και στην Ολιστική Ιατρική.
Οι διαλέξεις είναι δωρεάν και ανοιχτές για όλους.

Σεμινάρια

Ελλάδα

Με ομιλητές τους Vaidya Asvin Barot και ιατρό Νικόλαο Κωστόπουλο, τα σεμινάρια είναι αφιερωμένα στις βασικές αρχές του Αγιουρβέδα και την πρακτική του Γιόγκα και του Διαλογισμού. Είναι δωρεάν και ανοιχτά για όλους.

Μαθήματα Γιόγκα

Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής, Κηφισιά

Τα πρωινά του Σαββάτου, γίνονται μαθήματα γιόγκα, στα οποία εξασκούνται οι ίδιες βασικές πρακτικές που διδάσκονται στα σεμινάρια, υπό προσεκτική καθοδήγηση.
Τα μαθήματα είναι δωρεάν. Για τη δυνατότητα συμμετοχής σας, επικοινωνήστε μαζί μας.