Ποιοι Είμαστε

Vaidya Asvin Barot

Ο Vaidya Asvin Barot (ιατρός που ασκεί τον Αγιουρβέδα) γεννήθηκε στην Ανατολική Αφρική. Σπούδασε Αγιουρβέδα στην Nadiad, στο Gujarat της Ινδίας και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Gujarat ‘The Gujarat Ayurved University’.

Υπήρξε πρωτοπόρος στην διάδοση του Αγιουρβέδα στην Αγγλία και ίδρυσε ένα ιατρείο διεθνούς κύρους, όπου πολλοί γιατροί της συμβατικής ιατρικής διδάχθηκαν, πώς να συνδυάζουν τον Αγιουρβέδα με την σύγχρονη ιατρική.

Ο Vaidya Asvin Barot είναι παγκοσμίως γνωστός, ως ειδήμων στις βασικές αρχές του Αγιουρβέδα και στην εφαρμογή τους στην καθημερινότητα και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, προωθώντας τον Αγιουρβέδα, ως Επιστήμη και Τέχνη της Ζωής.

Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με την έρευνα των ψυχοσωματικών ασθενειών και την διαχείριση του stress μέσω Αγιουρβέδα, Γιόγκα και Διαλογισμού.

Πρόσφατα αναβίωσε τη θεραπεία Agnikarma (θερμικός μικροκαυτηριασμός) και βοήθησε στη δημιουργία του Global Agnikarma Center, στο Γκουτζαράτ της Ινδίας. Το Global Agnikarma Center είναι το πρώτο Κέντρο στον κόσμο που εφαρμόζει το Agnikarma με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο. Ο Vaidya Barot συμβουλεύει και καθοδηγεί το Global Agnikarma Center που ενσωματώνει την αρχαία γνώση της Αγιουρβέδα με σύγχρονες επιστημονικές αρχές

Δρ Ν. Γ. Κωστόπουλος

Ο Δρ Νικόλαος Γ. Κωστόπουλος αποφοίτησε το 1984 από την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Εργάσθηκε στην Μονάδα Νεφρού στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Πνευμονικών Νοσημάτων “Σωτηρία” και στην Αναπνευστική Μονάδα στο Manchester Royal Infirmary της Αγγλίας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ιατρών στην Ελλάδα και την Αγγλία. Επί δέκα έτη άσκησε την ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο στην Harley street στο Λονδίνο της Αγγλίας, συνδυάζοντας τον Αγιουρβέδα με την σύγχρονη ιατρική.

Ο Vaidya Asvin Barot τον εισήγαγε στον Αγιουρβέδα. Από το Δεκέμβριο του 1999 ο Δρ Νικόλαος Γ. Κωστόπουλος διευθύνει το Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής στην Κηφισιά, στο οποίο παρέχει ιατρικές υπηρεσίες και τον επισκέπτονται για θεραπεία ασθενείς από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα μελετούν με τον Vaidya Asvin Barot τις ψυχοσωματικές ασθένειες και την αντιμετώπιση του στρες χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που προτείνει ο Αγιουρβέδα.

Είναι μέλος στη συντακτική ομάδα ανασκόπησης του JAIM (Journal of Ayurveda and Integrative Medicine). Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις στην Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Καναδά, Ιαπωνία και Ινδία, προωθώντας την επιστημονική εφαρμογή του Αγιουρβέδα.